Hahmot

Kiroileva siili

Päähahmo itse. Negatiivisesti lähes kaikkeen suhtautuva, kärsimätön, ärhäkkä, sisukas ja rääväsuinen pikku otus. Manaa perkelettään kaikille ja kaikelle, ja välillä myös ilman mitään varsinaista syytä. Siili ajaa tunkeilijat raivoisasti pois ”reviiriltään”, mutta piikkipehkon alla piilee silti pehmeä puoli, joka lipsahtaa aina välillä esiin. Siili elää metsässä nimettömäksi jääneen kaupungin laitamilla, mutta on juuriltaan pohojalaanen.

Pikkusiili

Päähahmon täydellinen vastakohta. Pikkusiili on lemmikkisiili (afrikkalainen kääpiösiili), joka aina vähän väliä eksyy räyhäävän sukulaisensa tielle. Se on äärimmäisen positiivinen ja pirteä, söpö pieni piikkipallero. ”Pikku” asuu kaupungissa yhdessä parhaan kaverinsa ”Antin” kanssa.

Tyttösiili

Hyvin samantyyppinen persoona, kuin Siili itse, jonka vuoksi ne eivät oikein tulekaan keskenään toimeen. Kaikesta huolimatta Tyttö on Kiroilevan Siilin suuren rakkauden kohde. Tytön tunnusmerkki ovat pitkät silmäripset, jotka tekevät siitä tietenkin täysin vastustamattoman. Tämä neito on vahvaluontoinen, tuittupäinen ja hyvin vaikeasti miellytettävä tapaus!

Citysiili

Kuten ulkonäöstä voi päätellä, citysiili on todella cool tyyppi (tai ainakin uskoo olevansa)… Ja kuten nimestä voi päätellä, se asuu kaupungissa! Citysiilin ego on valtava. Se on superkovis! Kaupungin kujilla eläneenä se tietää yhtä sun toista urbaaneista meiningeistä. Don´t mess with this creature, dude!

Muori

Pahansisuinen isoäiti-siili on elämässään kokenut kovia, kuten harventuneista piikeistä näkee. Sen edessä jopa itse päähahmomme menee hiljaiseksi. Suorapuheisella vanhuksella on painava sanansa sanottavana asiaan kuin asiaan, eikä sille sovi mennä väittämään vastaan. Siilisuvun ehdoton pomo.

6:nnessa albumissa muoria alkaa vanhuus painaa ja se esiintyykin tuossa teoksessa viimeistä kertaa. Muorissa riittää silti jatkossakin rutkasti muisteltavaa jälkikasvulleen!

Antti

”Pikkusiilin” paras kaveri ja kämppis, Antti, on myös lemmikkisiili: egyptiläinen pitkäkorva! Antti on hiljainen, ujo ja hieman yksinkertainen pieni olento. Se ei paljon maailmasta ymmärrä, mutta se ei sitä juurikaan haittaa. Antin tunnusmerkki ovat silmiinpistävän suuret korvat, joilla se mm. viestii tunnetilojaan.

Tsubusiili

Kuudennessa albumissa ensiesiintymisensä tehnyt mystinen siilineitokainen on katraan uusi tulokas. Albumin kohtauksessa ”Liisaksi” esittäytyvä viehkeä kaupunkilaisleidi saa Citysiilin raottamaan kovaa ja coolia ulkokuortaan. Tästä tapauksesta tulemme vielä kuulemaan!

Kirjaudu

Salasana unohtunut?