Hahmot

Kiroileva siili

Päähahmo itse. Negatiivisesti lähes kaikkeen suhtautuva, kärsimätön, ärhäkkä, sisukas ja rääväsuinen pikku otus. Manaa perkelettään kaikille ja kaikelle, ja välillä myös ilman mitään varsinaista syytä. Siili ajaa tunkeilijat raivoisasti pois ”reviiriltään”, mutta piikkipehkon alla piilee silti pehmeä puoli, joka lipsahtaa aina välillä esiin. Siili elää metsikössä nimettömäksi jääneen kaupungin laitamilla, mutta on juuriltaan pohojalaanen.

Pikkusiili

Päähahmon täydellinen vastakohta. Pikkusiili on lemmikkisiili (afrikkalainen kääpiösiili), joka aina vähän väliä eksyy räyhäävän sukulaisensa tielle. Se on äärimmäisen positiivinen ja pirteä, söpö pieni piikkipallero. ”Pikku” asuu kaupungissa yhdessä parhaan kaverinsa ”Antin” kanssa.

Tyttösiili

Samanhenkinen persoona kuin Siili, jonka vuoksi he eivät luultavasti oikein tulekaan keskenään toimeen. Kaikesta huolimatta Tyttö on Kiroilevan Siilin suuri rakkaus. Tytön tunnusmerkki ovat hänen upeat pitkät silmäripsensä! Tämä neito on vahva, piikikäs ja hyvin vaikeasti miellytettävä!

Citysiili

Kuten ulkonäöstä voi päätellä, Citysiili on todella COOL tyyppi (tai ainakin uskoo olevansa) ! Ja kuten nimestä voi päätellä, hän asuu kaupungissa! Citysiilillä on kova kuori ja suuri ego. Kaupungin kujilla eläneenä se tietää yhtä sun toista urbaaneista meiningeistä. Don´t mess with this creature, dude!

Muori

Alati pahantuulinen isoäiti-siili on elämässään kokenut kovia, kuten harventuneista piikeistä näkee. Hänen edessään jopa itse päähahmomme menee hiljaiseksi. Suorapuheisella vanhuksella ei ole enää hänen iässään juuri mielenkiintoa yhtään minkään suodattamiseen ja niinpä hänellä on kärkäs mielipiteensä ilmaistavana asiaan kuin asiaan. Vastaan ei kannata väittää! Siilisuvun ehdoton pomo. 6:nnessa albumissa muoria alkaa vanhuus painaa ja se esiintyykin tuossa teoksessa viimeistä kertaa. Muorissa riittää silti jatkossakin rutkasti muisteltavaa jälkikasvulleen!

Antti

”Pikkusiilin” paras kaveri ja kämppis, Antti, on myös lemmikkisiili: egyptiläinen pitkäkorva! Antti on hiljainen, ujo ja hieman yksinkertainen pieni olento. Mutta ei se haittaa! Antin tunnusmerkki ovat silmiinpistävän suuret korvat, joilla se mm. viestii tunnetilojaan. Antti on erilainen - ja ylpeä siitä!

Liisa

Kuudennessa albumissa ensiesiintymisensä tehnyt mystinen siilineitokainen on lauman tulokas. Tämä viehkeä kaupunkilaisleidi on varsin itsevarma, suora ja fiksu tyyppi. Hänestä Citysiili on varsin sympaattinen kaikessa yli-yrittämisessään!